Hyvä liikeidea ja miten se keksitään

Julkaistu 10.2.2012 kirjoittajalta admin

Monen uralla tulee joskus vastaan vaihe, jolloin tekisi mieli työllistää itse itsensä. Tämä tunne kertoo siitä, että on vihdoin aika kokeilla siipiään. Tällöin kannattaa ryhtyä rohkeasti yrittäjäksi. Yrittäjyydessä riittää haasteita ja monia hyviä puolia

Kaikki lähtee liikkeelle hyvästä liikeideasta.

1.Mitä palveluja tai tuotteita voisit myydä asiakkaillesi?

Mieti aluksi omia kykyjäsi, asiantuntemustasi ja vahvuuksiasi. Minkä alan sinä tunnet parhaiten? Mitä taitoja ja annettavaa sinulla on? Millaisille aloille verkostosi ulottuvat?

Mieti sen jälkeen laaja-alaisesti nykyistä yrityskenttää ja ajan henkeä. Millaisia asioita ihmiset arvostavat juuri nyt? Mistä he olisivat valmiita maksamaan? Mihin olisit itse valmis käyttämään rahaa?

Sinun täytyy itse uskoa liikeideaasi. Yrityksen perustaminen on mahdollisuus päästä työskentelemään niiden asioiden parissa, joista eniten pidät. Monet menestyksekkäät liikeideat ovat lähteneet liikkeelle intohimosta. Niiden keksijä on onnistunut tekemään rakkaasta harrastuksesta itselleen työn. Ideasi saattaa kuulostaa ulkopuolisista vaikka vähän hullulta, mutta sen on saatava sinut itsesi innostumaan. Ideasi voi olla uusi tai tuttu. Voit myös yhdistää kaksi erillistä palvelua toisiinsa.

2. Ketkä olisivat asiakkaitasi?

Jotta yritys voisi menestyä, sen on löydettävä maksavia asiakkaita. Potentiaalisia asiakkaita pohtiessa kannattaa miettiä ikä-ja ihmisryhmiä ja sitä, toimisiko yrityksesi jollakin tietyllä paikkakunnalla vai myös tai ainoastaan internetissä.

Ideasta on oltava asiakkaallesi hyötyä. Muista, että mitä korkeampi hinta tuotteellasi tai palvelullasi on, sitä pienempi asiakaskuntasi todennäköisesti on.

3. Miten yrityksesi tuottaisi palvelunsa? Miten se tarjoaisi ne asiakkaalle?

Kehitä ideasi eteenpäin. Miten tuottaisit palvelusi? Selviäisitkö yrityksen pyörittämisestä alkuun itse, vai vaatiiko ideasi heti ihmisten työllistämistä? Jos huomaat heti, ettet selviä yrityksen alkutaipaleesta yksin, mieti ystäviesi vahvuuksia. Monet ovat valmiita auttamaan aloittelevaa yrittäjää. Mieti tässä vaiheessa myös, miten toisit yrityksesi kohderyhmän tietoisuuteen. Internetin ansiosta sanan levittäminen ei nykyisin ole onneksi vaikeaa.

Kun olet löytänyt toimivan liikeidean, edessä on paperityöt ja liiketoimintasuunnitelman tekeminen.

 

Kommentoi